Вконтакте: як приховати друзів зберегти приватність? Покрокова інструкція

vkontakte kak skryt druzej sohranit privatnost 1 Вконтакте: як приховати друзів зберегти приватність? Покрокова інструкція

Вконтакте: загальні питання приватності

Не всі бачать сенс у тому, щоб приховувати будь-яку інформацію з тих даних, що опубліковані в соціальній мережі. Однак іноді це все-таки буває необхідно. Існує кілька основних причин, по яких користувач мережі Вконтакте може приховувати будь-яку інформацію про себе від сторонніх осіб:

  1. Якщо мова йде про фотографії і відеозаписах, то тут зрозуміти причину такого бажання найпростіше. Не всі бажають афішувати своє особисте життя і своє дозвільне проведення часу на публіці. Тим часом, хочеться похвалитися друзям, колегам або якому-небудь певному колу людей – для цього й існують обмеження приватності.
  2. Нерідко актуально приховувати свою контактну інформацію, особливо для дівчат, а також для публічних персон і відомих діячів – просто щоб позбутися від надокучливих шанувальників, від охочих познайомитися, поговорити або отримати будь-яку інформацію.
  3. Багатьох мов коле неконструктивна критика з боку незнайомих людей, так званий мережевий тролінг і безглузді коментарі. Тому існують налаштування приватності для записів, розміщених на стіні, і для нотаток.

Однак це стосується практично будь-якої соціальної мережі. Існують і досить специфічні питання, актуальні тільки для мережі Вконтакте. Як приховати друзів, наприклад. Давайте детально розглянемо, для чого це потрібно і як це найкраще зробити.

Передісторія

Раніше користувачі соціальної мережі Вконтакте мали можливість повністю приховати свій список друзів і показувати його обмеженому колу осіб (або не показувати взагалі нікому). Причин цьому, знову ж, могло бути декілька.

  1. Для деяких користувачів, які тільки нещодавно зареєструвалися в цей соцмережі, занадто маленька кількість друзів спочатку було проблемою. Саме тому вони вважали за краще приховувати список друзів і відкривали його, тільки коли в ньому з’являлося хоча б 20 і більше осіб.
  2. У деяких, навпаки, були причини приховувати свій занадто великий список друзів, щоб не ставати жертвою пліток, заздрості і зайвих питань. У такому випадку визначити приблизну кількість друзів можна було тільки по числу записів і коментарів на стіні – адже лайків Вконтакте теж раніше не було.
  3. Нарешті, у багатьох випадках користувачі хотіли приховати один від одного, що знайомі з тим або іншою людиною, але при цьому видаляти його зі списку друзів не хотіли. Всупереч стереотипу, приводом для такої «закулісної гри» могли стати не тільки любовні пристрасті, а й ділові питання.

Словом, раніше з різних причин люди задавалися питанням, як приховати всіх друзів В контакті від сторонніх осіб. Сьогодні все трохи інакше, і приховати всіх можна тільки на ранніх етапах. Чому? Давайте подивимося.

Сучасність

Зараз адміністрація та команда розробників пішли назустріч користувачам і пристосували систему приватності під більш актуальне питання: як приховати одного Вконтакте, причому тільки одного. Виявилося, що це набагато актуальніше.

На сьогоднішній день кожен користувач мережі Вконтакте може приховати до 30 своїх друзів від будь-якого кола осіб, помістивши їх в особливий прихованих списку друзів. Виходячи з етичних міркувань, користувачам більше не дозволено приховувати відразу всіх. Зроблено це з тих же мотивів, за якими більше не дозволяється використовувати несправжні ім’я та прізвище – для впорядкування інформації і для того, щоб люди більше довіряли один одному.

Покрокова інструкція: як приховати друзів Вконтакте

Отже, щоб вибрати друзів, яких хто-небудь не повинен бачити, потрібно виконати кілька простих кроків.

  1. У лівому меню сторінки клікніть на пункт «Мої налаштування». Зачекайте, поки відкриється сторінка з настройками.
  2. Виберіть угорі вкладку “Конфіденційність”. Зачекайте, поки вона завантажиться – назва вкладки “Конфіденційність” підсвітить темно-синім.
  3. Уважно подивіться на список доступних налаштувань. Сьомий зверху пункт називається «Кого видно в списку моїх друзів і підписок».
  4. Поруч з цими словами буде напис «Всіх друзів». Клацніть по ній. Відкриється вікно з двома списками. Ліворуч буде список всіх ваших друзів, а правий поки пустує.
  5. Використовуючи прокрутку коліщатком або пошуковий рядок, знайдіть в лівому списку, «Ваші друзі», тих людей, яких ви хочете приховати. По черзі клацніть по імені кожного з них. Зверніть увагу: після цього користувач буде переміщатися з лівого списку в правий, «Приховані друзі». Якщо ви випадково додали до цього списку не ту людину, клацніть по його імені в списку прихованих друзів, і він повернеться назад у загальний список.
  6. Зверніть увагу: над правим списком буде повідомлення про те, скільки друзів ви приховали. Якщо ви спробуєте додати в цей список більше 30 осіб, то побачите повідомлення про те, що додали максимальна кількість користувачів. Більше 30 друзів приховати не можна.
  7. Закінчивши, обов’язково натисніть кнопку «Зберегти». Якщо передумали, натисніть кнопку «Скасувати».
  8. Зверніть увагу: тепер в налаштуваннях приватності поруч з написом «Кого видно в списку моїх друзів і підписок» написано «Усіх, крім …» і перераховані імена тих, кого ви обрали.
  9. Внизу, прямо під цим пунктом, є ще одна настройка, «Хто може бачити моїх прихованих друзів». За умовчанням вибраний варіант, при якому бачити їх можете тільки ви. Якщо ви бажаєте, щоб хтось ще бачив ваших прихованих друзів так само, як усіх інших – виберіть будь-який інший варіант.
  10. Не забудьте натиснути кнопку «Зберегти» на сторінці налаштувань приватності!


Category: Інтернет

Comments (Прокоментуй!)

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Leave a Reply