В яких фільмах знімався Роберт Паттінсон?

Роберт Томас Паттінсон.
кар'єра – Актор
зростання – 1.85 м
дата народження – 13 травня 1986
місце народження – Лондон, Англія, Великобританія
перший фільм – 1992
прізвисько – Роб

Біографія
Роберт Томас Паттінсон народився в Лондоні, Англія. Широку популярність Роб придбав після ролі Едварда Каллена в «Сутінках» (за однойменним романом Стефані Майєр) і Седріка дигерів у фільмі «Гаррі Потерр і Кубок Вогню».
Акторська кар'єра Роберта почалася в любительському театрі у віці приблизно 15 років. Потім він отримав запрошення в Barnes Theatre Club, де грав в таких постановках, як «Macbeth», «Anything Goes» і «Tess of the D'Urbevilles».
Першим для Роберта досвідом в кіно стала роль другого плану у фільмі «Кільце Нібелунгів» (2004). У тому ж році він зіграв у фільмі «Ярмарок марнославства», однак його сцени пізніше були видалені і з'явилися тільки в DVD-версії.
В кінці 2005 року Паттінсон зіграв роль Седріка Дігорі у фільмі «Гаррі Поттер і Кубок Вогню». Згодом, видання Times Online охрестило його «Британською зіркою завтрашнього дня». Неодноразово Роберта називали наступним Джудом Лоу і вносили його кандидатуру до списку The Coterie як почесного члена гуртка.
За словами Роба, його надихає Джек Ніколсон.
Роберт відомий не тільки як актор, але і як не менш успішна модель. Він брав участь в рекламній компанії Hackett's, демонструючи осінню колекцію 2007-го року.
11 грудня 2007 Summit Entertainment оголосила, що Паттінсон гратиме Едварда Каллена в новому фільмі «Сутінки», заснованому на бестселері Стефані Майєр, однойменному романі про людей і вампірів.
Роберт захоплюється спортом (катання на лижах та сноуборді, футбол) і грає на гітарі та синтезаторі у складі групи «Bad Girls».

Фільмографія
1. Молодий місяць (2010)
New Moon … Edward Cullen

2. Літній будиночок (2008)
Summer House, The … Richard

3. Сутінки (2008)
Twilight … Edward Cullen

4. Дрібні останки (2008)
Little Ashes … Salvador Dalí

5. Як бути (2008)
How to Be … Art

6. Гаррі Поттер і орден Фенікса (2007)
Harry Potter and the Order of the Phoenix … Cedric Diggory

7. Bad Mother's Handbook, The (ТБ) (2007)
… Daniel Gale

8. Нав'язливий Тобі Джаггі (ТБ) (2006)
Haunted Airman, The … Toby Jugg

9. Гаррі Поттер і кубок вогню (2005)
Harry Potter and the Goblet of Fire … Cedric Diggory

10. Кільце Нібелунгів (ТБ) (2004)
Ring of the Nibelungs … Giselher

11. Ярмарок марнославства (2004)
Vanity Fair … Older Rawdy, в титрах не вказаний

Додаткова інформація

  • pattinson.ru – російськомовний сайт про Роберта;
  • r-pattinson.org – кращий російськомовний портал про актора;
  • robertpattinson.org – англомовний сайт;
  • robert-pattinson.net – ще один англомовний сайт.

Category: Кіно і телебачення

Comments (Прокоментуй!)

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Leave a Reply