Скількі важіть кенгуру?

Мешкають в Австралії кенгурові (Macropus) Діляться нанесколько відів. Найбільш Великі з ціх відів відомі Як звічайні (велетенські) кенгуру. Більш Великі з них назівають власне кенгуру, троха менльче – Валар, а ще більш дрібніх – валлабі. Найбільш відомі наступні види кенгуру и Валар:

Повсякдення назва: рудий кенгуру

Наукова назва: Macropus rufus

Зріст: 0,9-2,7 м

Вага: 18-70 кг

За іншімі данімі: самці – 1,8 м, 90 кг; самки – 1,25 м, 35 кг

Ареал проживання: центральна частина Австралії аж до західного узбережжях

Повсякдення назва: Сірий кенгуру

Наукова назва: Macropus giganteus (Східна популяція), Macropus fuliginosus (Західна популяція)

Зріст: 0,9-2,4 м

Вага: 18-95 кг

За іншімі данімі: самці – 1,6 м, 70 кг; самки – 1,2 м, 35 кг

Ареал проживання: віділяють Дві популяції, які нерідко вважають різнімі видами:

  • східний Сірий кенгуру: Східна частина Австралії и Тасманія
  • Західний Сірий кенгуру: південному заході Австралії

Повсякдення назва: валлабі-антилопа, кенгуру-антилопа, антилопи кенгуру

Наукова назва: Macropus antilopinus

Зріст: самці – 1,5 м; самки – 1 м

Вага: самці – 49 кг; самки – 20 кг

Ареал проживання: Північна частина Австралії

Повсякдення назва: Валар, звичайний Воллара, східний Валар

Наукова назва: Macropus robustus

Вага: до 77 кг

Ареал проживання: гірські райони в північній частіні Австралії

Інша інформація: Слово «Волари» є відозміна слова «Волари» – назви, Під Яким аборигенів Нового Південного Уельс об'єднують великих кенгуру взагалі. Валар живуть у важкодоступних скелястіх районах ГІР. Смороду Схожі на кам'яних валлабі НЕ Тільки Своїм біотопом, альо и Деяк особливая Будови. Шорсткі, чіпкі підошві лап дають їм можлівість НЕ ковзаті навіть на гладких кам'яних. Валар харчуються травою, листям, корінням. Смороду можут довго обходітіся без води. Щоб втамуваті Спрага, смороду часто здірають кору з молодих дерев и злізують сік. На відміну від кенгуру Валар – не стадні тварини. Старі одінокі самці забіякуваті; ЯКЩО на них напасти, смороду кусаються и дряпаються, завдаючі небезпечні рани. Смороду вбівають собак, які абсолютно не можут переслідуваті їх Серед СКЕЛЯ. Мала доступність біотопу зберегла їх від Знищення, хоча смороду зустрічаються Досить рідко. Валар хітрі, наполегліві, їх Важко упійматі; в неволі смороду вперті й погано пріручаються.

Повсякдення назва: чорний Валар, гігантській кенгуру Бернарда

Наукова назва: Macropus bernadus

Зріст: 60-70 см

Вага: самці – до 22 кг; самки – до 13 кг

Ареал проживання: Північні Теріторії Австралії, Заборонені земли (Arnhem Land) Між South Alligator River и СКЕЛЯ Nabarlek, де знаходяться поклади уранових руд. Воліють селить в кам'яністіх розсіпах Біля підніжжя старих ГІР, ховаються в печерах и ущелінах СКЕЛЯ.

Інша інформація: Живе в буші у підніжжя скельніх осіпів в місцевості Arnhem Land (Північні Теріторії Австралії). Всунь воліє ховати в печерах або в тіністіх низинах, Ближче до вечора виходе за їжею и водою. Валар Дуже обережні, Вкра полохліві. Достовірніх відомостей про їх життя мало. Багато аборигенів вважають їх тотемна тварина І не полюють на чорних Валар.

Джерела:

  • Kangaroo Facts and Figures – кенгуру: факти и цифри (англ.)
  • australianwildlife.com – віді, Класифікація, поведінка, факти, цифри (англ.)
  • Wallaroo – Воллара (англ. Вікіпедія)
  • floranimal.ru – Валар (Macropus robustus)
  • Antilopine Wallaroo (Macropus antilopinus) – антилопа кенгуру (англ.)
  • Гігантській кенгуру Бернарда (Macropus bernardus, Macropodidae)
  • Рудий кенгуру – Вікіпедія
  • Східний Сірий кенгуру – Вікіпедія

Додатковий от Генона:

  • Які Особливості кенгуру?
  • Чі є у самців кенгуру сумка?
  • Яка історія Австралії?

Category: Природа

Comments (Прокоментуй!)

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Leave a Reply