Що таке триклозан?

Триклозан вперше синтезований в Швейцарії в 1965 році. Зараз триклозан відомий нам, як антибактеріальний засіб широкого спектру дії. Він має протизапальні властивості. Має властивість впливати на грам-позитивну і грам-негативну флору.

Триклозан, іменований хіміками 5-хлоро-2-(2,4-діхлорофеноксі) фенолом, використовується в США вже більше 30 років практично повсюдно. Тріклозану не приписуються якісь токсичні властивості. На думку вчених, він винен лише в високій "смертоносності" для бактерій.

Триклозан є високоефективним бактерицидним засобом, безпечним при використанні в рекомендованих концентація і областях застосування:

  • дезодоранти – 0,1 – 0,3%;
  • рідке мило, гелі для душу, шампуні – 0,1 – 0,3%;
  • засоби для ніг – 0,1 – 0,5%;
  • рідини для полоскання рота – 0,03 – 0,1%;
  • зубні пасти – 0,2 – 0,3%;
  • спеціальні дезінфікуючі медичні засоби (мило) – до 1%.
  • Триклозан також застосовується як антисептичний засіб для обробки рук медперсоналу, ран, шкіри перед ін'єкцією або хірургічними втручаннями.

    Джерела:

    • wikipedia.org – про триклозаном
    • medlinks.ru – МедРунет про триклозаном
    • medtrust.ru – фармакологічний довідник
    • ekafond.ru – стаття від екологічного фонду

    Додатково від Генон:

    • Vidpo.net – де в інтернеті знайти список медичних ресурсів російською мовою;
    • Vidpo.net – Велика Медична енциклопедія;
    • Vidpo.net – які медичні словники є в інтернеті;
    • Vidpo.net – які є сайти, присвячені хімії;
    • Vidpo.net – де подивитися періодичну таблицю Д. І. Менделєєва.

    Category: Медицина і здоров'я

    Comments (Прокоментуй!)

    There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

    Leave a Reply