Як отримати Шенгенську візу до Франції. Корисні поради

jak otrimati shengensku vizu do francii korisni 1 Як отримати Шенгенську візу до Франції.  Корисні порадиКорисні поради на відпочинку. Візу до Франції

Шенгенська віза

Франція є учасницею Шенгенської угоди. Якщо ви вирішили відправитися в цю країну і маєте російське громадянство, вам буде потрібно віза. Отримати її можна, звернувшись в туристичне агентство або самостійно, підготувавши необхідні документи. Їх потрібно буде віднести в один з французьких візових центрів, які розташовані в Москві, Санкт-Петербурзі та Єкатеринбурзі.

Що вам необхідно:

  1. - закордонний паспорт;
  2. - ксерокопії розвороту закордонного паспорта (2 примірники). Якщо діти вписані в ваш закордонний паспорт, знадобляться ксерокопії сторінок з їх даними;
  3. - 2 кольорові фотографії 3,5 Х 4,5 см на світло-блакитному або світло-сірому тлі;
  4. - старі закордонні паспорти (якщо в них є візи);
  5. - ксерокопії шенгенських віз (за наявності);
  6. - ксерокопія внутрішнього паспорта;
  7. - анкета;
  8. - бронь готелю (запрошення);
  9. - проїзні квитки в обидва кінці;
  10. - страховий поліс з покриттям від 30000 євро (оригінал, копія);
  11. - підтвердження наявності фінансових коштів з розрахунку 50 євро на людину на добу;
  12. - оплата консульського збору в розмірі 35 євро.

Насамперед переконайтеся в тому, що закордонний паспорт буде дійсний не менше трьох місяців з дня вашого повернення з подорожі.

Вивчіть анкету, пройшовши за посиланням – http://www.ambafrance-ru.org/IMG/pdf/Formulaire_SCH_eng.pdf. Заповнити її можна на комп'ютері або від руки друкованими літерами. Вона повинна бути англійською або французькою мовами. Коли анкета буде готова, підпишіть її та наклейте у відведене місце одну фотографію. Другу потрібно прикріпити скріпкою.

Документи подаються за попереднім записом або в порядку живої черги. Однак краще записатися заздалегідь на сайті візового центру або по телефону: (495) 504-37-05. Він працює з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 16:00.

Якщо ви їдете на запрошення, воно має бути завірене в міській мерії. Прикладіть до основних документів оригінал і копію, а також, ксерокопію паспорта або посвідки на проживання запрошує (якщо він не є громадянином Франції). У випадку відвідування родичів, будуть потрібні документи про спорідненість (свідоцтво про шлюб, народження і т.д.).

Підтвердити наявність достатніх фінансових коштів можна довідкою 2 ПДФО, випискою з банківського рахунку або з рахунку міжнародної кредитної карти. Копії кредитних карт, дорожні чеки, готівкові гроші та довідки про обмін валюти не приймаються до уваги.

Учням потрібно подати довідку з навчального закладу, студентський квиток і спонсорську лист з підтвердженням доходу особи, що фінансує поїздку.

Непрацюючим громадянам та пенсіонерам знадобляться спонсорську лист, документ про наявність у спонсора необхідних фінансових коштів та копія пенсійного посвідчення.

Дітям до основних документів потрібно прикласти оригінал і копію свідоцтва про народження та нотаріальну довіреність від батьків, роздільну виїзд до Франції і інші країни ЄС (навіть якщо дитину супроводжують обоє батьків).

Якщо ви їдете з дитиною удвох, необхідно буде докласти довіреність від вас, вашого чоловіка (дружини) та копію розвороту його (її) внутрішнього паспорта.

Якщо дитина їде з супроводжуючим, буде потрібно оригінал і копія нотаріального доручення від обох батьків, копії їхніх внутрішніх паспортів та письмове підтвердження згоди супроводжуючого.

Якщо один з батьків відсутній, необхідно представити підтверджуючі документи – довідку з поліції, рішення суду про позбавлення батьківських прав і т.д.

Майте на увазі, що документи повинні лежати в наступному порядку:

  1. - візова анкета;
  2. - запрошення;
  3. - медичний поліс;
  4. - квитки в обидва кінці;
  5. - довідка від роботодавця та інші фінансові документи;
  6. - копія розвороту закордонного паспорта;
  7. - бронь готелю;
  8. - копії шенгенських віз.

Корисні поради з отримання Шенгенської візи у Францію:

Сайт Французького Сервісного Візового Центру в Москві – http://www.francevac-ru.com/russian/index.aspx

Якщо ви збираєтеся проживати в орендованому житлі, до основних документів потрібно прикласти оригінал і копію договору оренди, копії документів про оплату власником нерухомості податків та копію його ID.

Термін оформлення візи становить від 3 до 5 робочих днів.

Діти до 6 років звільняються від оплати консульського збору.


Category: Отдых, туризм

Comments (Прокоментуй!)

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Leave a Reply