Хто виконує роль Еліот Рід в серіалі «Клініка»?

Роль доктора Елліот Рід в серіалі «Клініка» виконує Сара Чок (англ. – Sarah Chalke), канадо-американська актриса.

Повне ім'я актриси – Сара Луїза Христина Чок (англ. – Sarah Louise Christine Chalke). Народилася 27 серпня 1976р. в м. Оттава, Онтаріо і виросла в м. Ванкувер, Британська Колумбія. З квітня 2008 Чок є громадянкою США. Батьки – Дуглас і Енджі Чок. Усього в родині троє сестер, Сара – середня. Мати Сари родом з м. Росток, Німеччина.

Рідна мова Сари – англійська, також вона вільно говорить французькою і побіжно на німецькому. Чок закінчила Хендсвортскую Середню Школу (англ. – Handsworth High School) в Північному Ванкувері в 1994.

Батько Сари займається приватною юридичною практикою у Ванкувері. Також її батьки управляють агентством з усиновлення, яке спеціалізується на роботі з іноземними сиротами (переважно з КНР). Старша сестра Сари, Наташа, також займається юриспруденцією.

Акторська кар'єра
Кар'єра Сари Чок в якості актриси почалася у віці восьми років, коли вона почала з'являтися в різних мюзиклах. У 12 вона стала репортером канадського дитячого шоу «KidZone». У 1993р. Сара отримала роль Беккі (Коннер) Хілі в серіалі Лесі Горансона «Roseanne»; також Сара виконала камео (ред. – коротка, епізодична роль) персонажа в епізоді «Roseanne» – «Halloween: The Final Chapter» (епізод № 178, вперше показаний 31 жовтня 1995р). Потім Сара ненадовго повернулася до Канади, де знялася в телевізійній драмі «Nothing Too Good for a Cowboy» (1998-1999).

У 2001р. вона отримала роль доктора Елліот Рід в комедійному серіалі «Клініка» (англ. – «Scrubs»).

Сара зіграла в декількох фільмах, включаючи «Ernest Goes to School» і «Cake» («Ласий шматочок»), і в трьох епізодах «How I Met Your Mother». Також вона брала участь у програмі 101 Каналу «The 'Bu» разом з «The Lonely Island», пародії на відоме шоу «The OC», але фігурувала в титрах як «Памела Фентон». У 2008 Чок стала представницею лінії жіночої нижньої білизни «Hanes», що також включало серію рекламних роликів, режисером яких став її колега по «Клініці» Зак Брафф.

Фільмографія Сари Чок

Ролі в кінематографі:

  • 1999: «All Shook Up»
  • 2000: «Spin Cycle»
    «Cinderella: Single Again»
  • 2001: «Kill Me Later» («Убий мене пізніше»)
    «XCU: Extreme Close Up»
  • 2005: «Alchemy» («Алхімія почуттів»)
    «Cake» («Ласий шматочок»)
  • 2007: «Chaos Theory» («Теорія хаосу»)
    «Mama's Boy»
  • 2008: «Prop 8: the Musical»

Телевізійні проекти

  • 1992: «City Boy» (телевізійний фільм)
  • 1993: «Neon Rider» (серіал, епізод)
    «The Odyssey» (телевізійний фільм)
    «Relentless: Mind of a Killer» (телевізійний фільм)
    «Woman on the Ledge» (телевізійний фільм)
  • 1993-1997: «Roseanne» (серіал)
  • 1994: «Beyond Obsession» (телевізійний фільм)
    «Ernest Goes to School» (фільм)
  • 1996: «Robin of Locksley» (телевізійний фільм)
    «Dead Ahead» (телевізійний фільм)
    «Stand Against Fear» (телевізійний фільм)
  • 1997: «Daughters» (телевізійний фільм)
    «A child's Wish» (телевізійний фільм)
    «Dying to Belong» (телевізійний фільм)
    «Dead Man's Gun» (серіал, епізод)
  • 1998: «I've been Waiting for You» (телевізійний фільм)
  • 1999: «Y2K» (телевізійний фільм)
    «First Wave» (серіал, епізод)
  • 1999-2000: «Nothing Too Good for a Cowboy» (серіал, 23 епізоду)
  • 2001-2009: «Scrubs» («Клініка»)
  • 2002: «It's a Very Merry Muppet Christmas Movie» (телевізійний фільм)
  • 2002-2003: «Clone High» (серіал, епізоди)
  • 2003-2005: «The 'Bu»
  • 2006: «Why I Wore Lipstick to My Mastectomy» (телевізійний фільм)
  • 2007: «Saturday Night Live» (комедійне шоу, епізод)
  • 2008-2009: «How I Met Your Mother» (серіал, епізоди)
  • 2009: «Maneater» (серіал, епізоди)
    «Prep and Landing» (серіал, озвучування)

Джерела:

  • ru.wikipedia.org – стаття про Сару Чок
  • en.wikipedia.org – стаття про Сару Чок англійською мовою (більш коректна фільмографія)
  • allscrubs.ru – російськомовний фан-сайт серіалу «Клініка»

Category: Кіно і телебачення

Comments (Прокоментуй!)

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Leave a Reply