Хто грає чарівника Рона Візлі – друга Гаррі Поттера у фільмах про Гаррі Поттера?

Руперт Олександр Ллойд Грінт (англ. Rupert Alexander Lloyd Grint) Народився у Великобританії в сім'ї Джо і Найджел Грінт 24 серпня 1988. Він був першою дитиною з 5 дітей в своїй родині. Так само, як і Емма Уотсон, він брав участь у невеликих шкільних спектаклях і процвітав у цьому.

Будучи великим фаном книг про Гаррі Поттера, він говорить, що дуже схожий на Рона. І дійсно, Руперт любить солодке, боїться павуків, у нього велика родина і до того ж має руде волосся. Безумовно, на роль Рона він потрапив невипадково, і про те, як він зробив заявку на кастинг розповісти варто.

По-перше, відразу дізнавшись про кастинг, він дав собі установку у що б то не було завоювати цю роль. І ось що він зробив. Руперт переодягнувся в свого театрального вчителя (женщіну!) і склав пісеньку в стилі реп, де він якраз і пояснює, чому хоче стати Роном. І це все спрацювало. Компанія Warner Bros. вирішила, що Руперт найкращим чином зіграє Рона. Так і вийшло. "Коли я перший раз прийшов на зйомки, я дуже хвилювався, я не знав, що потрібно робити. Це все було в новинку, але зараз я вже звик до цієї щоденній роботі", – говорив Руперт в одному з інтерв'ю. Зараз він професіонал, і коли мова заходить про взаємини на зйомках з Деном і Еммою, Руперт дуже тактовно відповідає: "Ми всі стали трохи вище і, звичайно, подорослішали". У свої 17, Руперт – найстарший з усіх трьох, але це не означає, що він користується своєю перевагою. "Ден і Емма дуже дорослі, а Ден ще й дуже розумний", – скромно додає Руперт.

Але роль Рона – не єдина. Вже після свого тріумфу в Гаррі Поттера, Руперт знявся в 2002 році у фільмі "Грім у штанях", де зіграв геніального в науці хлопчика, у приятеля якого вічно виникають не зовсім звичайні проблеми. Разом вони потрапляють у фантастичні пригоди, які приводять з аж до Космічного центру США.

На зйомках "Гаррі Поттера" залишається багато вільного часу і Руперт, покінчивши, нарешті, зі школою, знайшов собі інші заняття, щоб зайняти себе. Він почав збирати модель літака з самим справжнім двигуном. У цьому непростому занятті йому допомагають брати по фільму – близнюки Фелпс. "Ми ще не закінчили його збирати, але коли закінчимо – він зможе літати!" – Сміється Руперт. А ще тріо зняло власний фільм про пригоди ЛЕГО-людинки: "У нас була камера і ми вирішили зняти невеликий ролик. Я проходив анімацію на уроках з мистецтва, тому ми робили успіхи, і всім було весело".

"Робота над четвертим фільмом зайняла в цілому рік. Весь цей час я був Роном. Тож було прикольно покататися на автомобілі", – розповідає актор. У житті, він тільки вчиться водити, але його родина не так переживає за нього, як його мати в новому фільмі "Уроки водіння": "Мої батьки завжди мене розуміють і підтримують, і все завжди дозволяють". Але поряд з світовим успіхом, з'являються і численні чутки, які Руперт не сприймає всерйоз, зате любить згадувати парочку зовсім безглуздих: "Пам'ятаю говорили, що я збираюся грати Умпу лумпа у фільмі" Чарлі і шоколадна фабрика ", – говорить Руп, сміючись, – "Ну хіба це не смішно?!"

Фільмографія

2001 – «Гаррі Поттер і філософський камінь» / Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2002 – «Гром в штанах» / Thunderpants
2002 – «Гаррі Поттер і таємна кімната» / Harry Potter and the Chamber of Secrets
2004 – «Гаррі Поттер і в'язень Азкабану» / Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
2005 – «Гаррі Поттер і кубок вогню» / Harry Potter and the Goblet of Fire
2006 – «Уроки водіння» / Driving Lessons
2007 – «Гаррі Поттер і орден Фенікса» / Harry Potter and the Order of the Phoenix
2009 – «Гаррі Поттер і Принц-напівкровка» / Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009 – «Вишнева бомба» / Cherrybomb
2010 – «Гаррі Поттер і Дари смерті. Частина Перша. »/ Harry Potter and the Deathly Hallows. Part One.
2011 – «Гаррі Поттер і Дари смерті. Частина Друга. »/ Harry Potter and the Deathly Hallows. Part Two.

Додаткова інформація:

  • www.kinopoisk.ru – Руперт на Кинопоиск;
  • www.rupertgrint.org – фан-сайт "Rupert's Party Place" (англ.);
  • www.rupertgrint.net – присвячений Руперту Грінту сайт (англ.);
  • hp-guys.narod.ru – біографія, фото, фільмографія Руперта;
  • www.kinokadr.ru – Руперт у новинах, фото актора, обговорення;
  • pottersenemy.narod.ru – інтерв'ю з Рупертом (після зйомок "ГП і в'язень Азкабану");
  • wondrous-world.narod.ru – фотографії Руперта (по 2006 рік);
  • www.hp-library.narod.ru – посилання на інтерв'ю, чутки, статті про життя Руперта;
  • www.fanf-style.narod.ru – інтерв'ю з "нерозлучною трійцею" з "Гарі Поттера" (перед зйомками "ДП і кубок вогню");
  • www.harry-potter-fan.narod.ru – біографія Руперта. Фотогалерея, анкета, цікаві факти – посилання на тому ж сайті;
  • www.sofeminine.co.uk – фото з Рупертом;
  • allcinema.ya1.ru – ще фото з Рупертом;
  • dan-wizard.narod.ru – інтерв'ю з Деніелом Редкліффом, Еммою Вотсон, Руперт Грінт і Сушеної головою;

Дивіться також:

  • Емма Уотсон (Vidpo.net);
  • Деніел Редкліфф (Vidpo.net);

Джерела інформації: kino.ukr.net, ru.wikipedia.org


Category: Кіно і телебачення

Comments (Прокоментуй!)

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Leave a Reply