Церковне свято 15 лютого

svjato velikodnja tradicii ta obrjadi 125 Церковне свято 15 лютогоЦерковні свята в Лютому 15

Стрітення Господнє – 15 лютий

Цього дня Православна Церква справляє свій велике двунадесяте свято. СТРІТЕННЯ – це ЗУСТРІЧ.

У цей день, 40-й за народженні, Богонемовля Ісус був принесений в Єрусалимський храм. За законом жінці, яка народила дитину чоловічої статі, в продовження 40 днів заборонено було входити в храм Божий. Після цього терміну мати приходила в храм, щоб принести покладену жертву – дві горлиці або двоє голубенят. У той час жив у Єрусалимі праведний старець Симеон. Йому було одкровення, що він не помре, поки не побачить Христа Спасителя. За навіюванню понад, благочестивий старець прийшов у храм у той час, коли Пресвята Богородиця і праведний Йосип принесли туди немовля Ісуса. Симеон узяв Богонемовля на руки і, благословивши Бога, сказав пророцтво про Спасителя світу: "Нині відпускаєш раба Твого, Владико, по слову Твоєму з миром, бо побачили очі мої спасіння Твоє, яке Ти приготував перед лицем усіх народів, світло на просвіту поганам і славу народу Твого Ізраїля ". У храмі була також 84-річна вдова АННА пророчиця; і вона також, "Бога славила та говорила про Нього (Богонемовля Ісуса) всім, хто визволення Єрусалиму" (Євангеліє від Луки). СТРІТЕННЯ – це зустріч останніх праведників Старого Завіту Симеона і Анни з Носієм Нового Завіту, в особі якого вже зустрілися Божество і людство. Свято Стрітення Господнього належить до найдавніших свят християнської Церкви. Дивіться так – ж всі церковні свята в лютому і зручний календар, де всі церковні свята розподілені по місяцях. Зручно дивитися календар церковних свят лютого.

Стрітення – зима з літом зустрілася. Сонце на літо, зима на мороз. Покров не літо, а Стрітення не зима. Стрітенські морози.Какова погода на Стрітення, така і весна буде. На Стрітення день сніжок – весною дожжок. Сніг мете через дорогу – буде пізня весна, а коли не мете, то ранняя.Еслі в Сустрет'ев день по дорозі несе сніг, значить, до діжок поведе – вродить хліб. На Стрітення вранці сніг – урожай ранніх хлібів, якщо в полудень – середніх, до вечора – поздніх.Еслі на Стрітення півень нап'ється води – набереться орач біди (зима буде довго тривати, тому господарі бережуть хліб і пшоно). Якщо на Стрітення буде переметивать дорогу , зима протяжна. Сніг через дорогу передувает – сей просо; якщо ж трапиться відлига і капель, то сей пшеницю. По погоді в Стрітення судять також про врожай трав, для чого кидають поперек дороги палицю і спостерігають: якщо сніг замете її, то і корм для худоби "підмете", тобто трави будуть дорогі.Еслі в Стрітення день тихо і червоно, то влітку будуть хороші льони. У Стрітення крапель віщує врожай пшениці, а вітер – родючість фруктових дерев, чому садівники, прийшовши від заутрені, трясуть дерева руками, щоб були з плодамі.В Сустрет'ев день починали загодовують племінних птахів і годувати курей вівсом, стверджуючи: "Годуй курей вівсом – навесні і влітку будеш з яйцем ".

Спеціально для цікавого сайту рад – http://otvetkak.ru


Category: Церковні свята в Лютому

Comments (Прокоментуй!)

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Leave a Reply